Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
terug naar vorige scherm
28-8-2020
WHC CORONA BELEID

Algemeen

 

De algemene regels blijven uiteraard ook op onze club van toepassing:

Houd anderhalve meter afstand

- Nies/hoest in je elleboog
- Roep/schreeuw niet
- Was regelmatig je handen.


Het clubhuis is beperkt geopend. In het weekend kunnen drankjes en hapjes worden afgehaald. Buiten ons clubhuis gelden qua aantallen geen beperking maar in het weekend doen wij wel een registratieplicht (met gezondheidscheck). Met uitzondering tijdens het sporten is iedereen verplicht zich aan de 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Op WHC is iedereen welkom, mits zij zich houden aan de richtlijnen zoals die gelden op ons terrein.

 

 

 • We volgen de actuele richtlijnen en protocollen van VWS, RIVM, Gemeente Waterland en de KNHB.
 • Afhankelijk van de situatie rondom het coronavirus zullen de regels de komende weken orden geüpdate. Houd daarom goed onze website en de app in de gaten!

 


Registratie

 

Op zaterdagen en zondagen moet iedereen van 13 jaar of ouder, die op ons terrein komt, zich registreren. Dit registreren kan via de QR-code bij de ingang van het clubhuis of op www.waterlandsehockeyclub.nl/registratie. Zonder deze registratie is het verboden om het terrein of het clubhuis te betreden.

 

Registratie geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, dus hockeyers, toeschouwers, vrijwilligers, echt iedereen. We kunnen hierop geen uitzonderingen maken. Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform de richtlijnen van de overheid). We hebben voor verwerking van de gegevens een overeenkomst met LISA Hockey B.V.

 

Op het veld, de tribune en langs de lijn

 

Normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd of training toegestaan voor alle leeftijden.

 

Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de wedstrijd of training dient direct weer de 1,5 meter afstand tot elkaar te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de dug-out, en in en rondom het clubhuis.


Volwassenen houden 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van jongeren vanaf 13 jaar en ouder. Begeleiding houdt 1,5 meter afstand tot elkaar en tot leden van vanaf 13 jaar.

We beperken als begeleiding fysiek contact met deelnemers t/m 12 jaar tot wat noodzakelijk is en houden bij deze leeftijdsgroep zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

 

Houd je hieraan en spreek elkaar erop aan, wanneer de afstandsregels niet in acht worden genomen.

 

Klachten? Blijf thuis en laat je testen!

 

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Blijf dan thuis of ga direct naar huis. Je kunt je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de corona test geen zin.

 

Bel voor een afspraak met 0800-1202 (landelijk nummer testafspraak Corona). Blijf verder thuis, zie kopje zelfquarantaine, en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351 (Corona informatienummer).

 

Zelfquarantaine

 

Leden zijn verplicht thuis te blijven als het lid in quarantaine is omdat het direct contact heeft gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld. Maak hiervan melding via [email protected]

 

Positieve corona-test binnen een team

 

Bij een positieve corona-test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld. Kom je als team onverhoopt in de problemen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

 

Tot slot

 

Naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en vrijwilligers WHC) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Gebruik je gezonde verstand! Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen zijn zeer groot; het zou kunnen betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen!

 

Vragen en antwoorden

 

Kom je naar WHC of bezoek je een andere club in geval van een uitwedstrijd?


 

 • Beperk het aantal ouders/bezoekers op WHC
 • Leden zijn verplicht om hun eigen bidon mee te nemen.
 • Zorg dat je vlak voor vertrek nog naar het toilet gaan.
 • Zorg dat je vlak voor vertrek nog je handen wast.
 • Zorg dat je in volledige hockeyoutfit aankomt op de club.
 • Check de afspraken rond Corona van de andere club

 


Het clubhuis is beperkt open, wat betekent dat?


 

 • De bar is alleen toegankelijk voor het afhalen van eten en drinken
 • We hanteren eenrichtingsverkeer
 • Na bestellen, betalen en afhalen van je eten en drinken verlaat je direct het clubhuis via de zij-uitgang
 • Als speler, wees voorbereid bij slechte weersvoorspelling. Als bezoeker, blijf thuis!
 • Zowel in het clubhuis (tijdens het bestellen en afrekenen) maar ook buiten (tijdens de consumptie) geldt dat we 1,5 meter afstand houden
 • Indien het terras te vol is, zoek je een plek elders langs het veld
 • Gooi je afval in de bakken en/of de container. Samen houden we onze accommodatie schoon.

 


Hoe zijn de Bardiensten georganiseerd?

 

 

 • Ook achter de bar geldt de ‘1,5 meter’-regel.
 • Door een beperkter en aangepast assortiment kan er slechts 1 iemand achter de bar staan.
 • Wisselen van shift doen we niet achter de bar, maar voor de bar.
 • We gebruiken plastic handschoenen en vrijwilligers mogen hun eigen mondkapje gebruiken.

 


Het volledige bar protocol staat hier

 

 

Wat spreken we af over uitwedstrijden?


 

 • Indien je naar een uitwedstrijd met elkaar in 1 auto meerijdt en geen familie bent dient iedereen in de auto vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.
 • Controleer de afspraken over corona van de club waar je te gast bent

 

 

Vragen? Neem contact op met [email protected]

 

Het gehele bar- en coronabeleid kan je hier vinden.

 


Bijlage: REGISTRATIE2(1).pdf