Inloggen


Wedstrijden
Afgelastingen
Agenda
de agenda is leeg
  hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
terug naar vorige scherm
5-11-2021
Update coronamaatregelen met ingangsdatum 6 november a.s.

Het bestuur van WHC volgt de richtlijnen van de KNHB ook nu met de nieuwe coronamaatregelen met ingangsdatum 6 november a.s.. De KNHB volgt op zijn beurt sinds het begin van de coronacrisis de lijn van de overheid om ervoor te zorgen dat we gezamenlijk het coronavirus zoveel mogelijk indammen. 

 

Het kabinet ziet af van het verplichte coronatoegangsbewijs voor amateurbuitensporten. Veldhockey (zowel trainen als het spelen van wedstrijden) blijft door de recente aanpassing voor iedereen laagdrempelig toegankelijk maar er blijven andere regels van kracht.

 

De overheid heeft besloten dat buitenterrassen en alle binnen locaties op sportcomplexen alleen toegankelijk zijn na het vertonen van een geldig Corona testbewijs (CTB) / QR code. Deze maatregel geldt voor iedereen vanaf 18 jaar.

 

We zijn een kleine familie hockeyclub die volledig draait op de inzet van vrijwilligers. We willen het hockeyen door laten gaan en de club openhouden, maar wel conform richtlijnen. Daarom willen we de verantwoordelijkheid samen met alle leden, vrijwilligers, ouders en andere bezoekers delen. We vragen iedereen om eigen verantwoordelijkheid te nemen en mee te werken aan de nieuwe maatregelen. Maak het niet onnodig ingewikkeld of lastig voor de vrijwilligers die moeten toezien op het naleven van deze maatregelen. 

 

Wat betekent dit nu concreet op onze club?

  • Met ingang van zaterdag 6 november moet het persoonlijke CTB gescand worden voordat iemand van 18 jaar of ouder het clubhuis/binnen-locaties op de vereniging mag betreden. Daarbij moet ook het ID-bewijs gecontroleerd worden.
  • Personen die met een functie aanwezig moeten zijn op de vereniging, zijn van deze verplichting uitgezonderd. Het gaat dan bijvoorbeeld om trainers/coaches (uit & thuis), alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers of mensen die bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden komen uitvoeren op de vereniging. Let op: rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering. 
  • Wij gaan als WHC ons best doen om QR codes en ID bewijs te controleren. Dit kan bij de bar zijn als ook elders op het terrein.
  • Wij verzoeken iedereen vanaf 18 jaar zonder QR code en ID bewijs om niet het clubhuis te betreden om het ons, inclusief jijzelf, zo makkelijk mogelijk te maken. 
  • We zullen indien mogelijk koffie, thee en versnaperingen vanaf de buitenbar gaan verkopen.
  • Volg de instructies op die vanaf morgen aangegeven zijn op de club en ook die van de vrijwilligers. 
  • Daarnaast adviseren wij iedereen: hou 1,5m afstand, blijf zoveel mogelijk buiten, kleed je warm aan en neem een paraplu mee. 

 

Bij uitwedstrijden

  • We verwachten van al onze leden en hun begeleiders en ouders dat zij zich houden aan de regels en voorschriften die gelden op de desbetreffende club. 
  • Vanuit de KNHB geldt het protocol voor het betreden van clubhuis/binnen-locaties of bij het gebruik kan maken van de buitenterrassen.
  • Check van tevoren de website van de te bezoeken club.

 

Voor meer informatie: https://www.knhb.nl/nieuws/maatregelen-voor-buitensport-aangepast-geen-ctb

 

Hartelijk dank voor jullie medewerking! 

 

WHC Bestuur