Clubinfo
Inloggen


Wedstrijden
Afgelastingen
Agenda
30-09 Veld vegen JO8-1 / JO9-1 / JO1
07-10 Veld vegen MO9-1 / MO10-1
14-10 Veld vegen MO18-1 / MO18-2
15-10 Herfstvakantie
28-10 Veld vegen MO16-1 / MO14-2
04-11 Veld vegen MO14-1 / MO12-1
11-11 Veld vegen MO14-3 / JO14
  hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Barschema 

--> WHC clubhuis- en 

          bar  Corona protocol <--

(klik)


Bardienst

De bezetting van de bar in onze WHC keet wordt op de zaterdagen bemand door ouders van een van de thuisspelende teams. Dit gaat op toerbeurt en ieder team komt één à twee keer per jaar aan de beurt.

Ervaring heeft geleerd dat de bardienst met drie mensen goed te doen is. Met een beetje handige werkverdeling is het niet moeilijk en hoewel het best even aanpakken is als er meerdere wedstrijden tegelijk eindigen, is het vooral heel gezellig en leuk om eens achter de bar te staan. 

Wat is de bedoeling?
Een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd is er iemand van de barcommissie in de WHC keet aanwezig om het bardienst-team te vertellen wat de bedoeling is en om een paar algemene en praktische instructies te geven. De bardienst duurt zo lang als er jeugdwedstrijden van 6- en 8-tallen zijn.  

Daarna wordt de bardienst overgedragen aan ouders van de 11-tallen als zij ’s middags spelen. In de praktijk is gebleken dat één ouder dat makkelijk aan kan, omdat er naast het spelende 11-tal veder nauwelijks nog mensen op de club zijn. Als er vervolgens een ander 11-tal speelt, wordt de bardienst weer overgedragen aan een ouder van het betreffende 11-tal. 

 

Na de laatste wedstrijd komt er iemand van de barcommissie om de WHC keet af te sluiten. 

De werkzaamheden bestaan m.n. uit: 

·        het maken en verkopen van koffie, thee & limonade;

·        verkopen (en maken) van popcorn, eierkoeken, N-ice, krentenbollen en tosti’s;

·       verzamelen en afwassen van  koffie- / thee- en limonadebekers;

·       zorgen dat er limonade klaar staat voor de teams die uitgespeeld zijn; 

·       afwassen en opruimen van alles wat je hebt gebruikt;


Sport draagt bij aan een gezond lijf en daarom voert WHC een gezond kantinebeleid. Op zaterdag is er  gratis fruit voor de kinderen beschikbaar (met dank aan de Nel Schaap van de zaterdagmarkt groente- en fruitmarkt in Monnickendam!), wij maken zelf tosti’s van lekker bruin brood en we verkopen eierkoeken, krentenbollen, popcorn en waterNice-jes. Best een aardig assortiment, waarmee we tot nu toe Haribozakken, Marsen en Twixen buiten de deur hebben weten te houden. Om het aanbod te vergroten, vragen we het team dat bardienst heeft om iets zelf gemaakt lekkers te bakken om achter de bar te verkopen. De opbrengst hiervan is bedoeld voor de clubkas, maar veel belangrijker: hiermee kunnen we iedere week iets origineels en lekkers verkopen.  

 


Wellicht ten overvloede, maar het is ook de bedoeling dat aan het eind van de bardienst ‘de keet’ er weer opgeruimd uitziet. 

Sportieve groet,
Barcommissie WHC

 

Marjolein Dutman

Heleen Feitsma             

Geesje Falke          

Josephine de Stoppelaar

Sybrich Willemsma