Clubhistorie

Waterlandse Hockey Club (WHC)

We zijn een kersverse hockeyclub die wil uitgroeien tot een echte familievereniging. De club is opgericht door een groep enthousiaste ouders, die voor hun kinderen en zichzelf in de gemeente Waterland een hockeyclub wensten. Andere ouders haakten geleidelijk aan en na drie en een half jaar kunnen we zeggen ons gezamenlijke doel te hebben bereikt: een hockeykunstgrasveld en clubhuis op het sportcomplex Markgouw in Monnickendam!

Mijlpalen

2010

8 Mei: De initiatiefnemers komen voor het eerst bijeen. Edwin van Twist, Frank Dutman, Greet den Hollander en Nynke Doets. Later komen Annelies van Tiggelen en  Jeroen Quaegebeur de gelederen versterken.

29 mei: Hockeyborrel bij Edwin en Peggy thuis. Wie is geïnteresseerd in een club in onze gemeente? Wie wil meehelpen?

4 juni: Eerste afspraak op het gemeentehuis met wethouder Bert Schalkwijk. Om de twee a drie maanden komen we bijeen. Centraal onderwerp: het zoeken naar een geschikte locatie voor de club alsmede de financiering.

19 september: Gratis Fun Clinic voor de Waterlandse jeugd olv oud international Floris Jan Bovenlander.

3 december: Eerste seizoen zaaltrainingen voor de jeugd (50 inschrijvingen). Een Damesteam doet mee aan de KNHB zaalhockeycompetitie.

12 januari: Officiële oprichting van de Waterlandse Hockey Club.

29 maart: Atletiekvereniging Monnickendam stemt niet in met de voorgestelde locatie voor het toekomstige hockeykunstgrasveld naast de sintelbaan.

30 juni: Motie PvdA wordt aangenomen door de gemeenteraad: het college van B en W krijgt de opdracht een locatie voor een hockeyveld te zoeken.

5 december: Start tweede seizoen zaaltrainingen voor de jeugd en een Damesteam doet weer mee aan de zaalhockeycompetitie.

12 juli: Locatie voor Waterlandse Hockey Club is gevonden!

Nu voetbal VV-Monnickendam een kunstgrasveld heeft, is hun derde veld overbodig. Historisch moment voor WHC.

4 december: Start derde seizoen zaaltrainingen voor de jeugd en een Damesteam doet weer mee aan de zaalhockeycompetitie.

2013

27 januari: Officiële Kick-Off WHC. Kennismaken en informatie voor jong & oud in de kantine van Honkbalvereniging Sullivans.

Bekendmaking Tenue: koningsblauw-wit gestreept shirt, donkerblauwe broek/rok.

7 februari: Start leden inschrijving WHC!

13 april: Hockey Clinic voor de jeugd olv hockeyinternationals Floris Evers en Valentin Vergo op kunstgrasveld Ronald Mc Donald Amsterdam-Noord. Opkomst 120 kinderen!

1 juni: Start aanleg van het kunstgrasveld.

13 juni: Aankoop van ons clubhuis.

6-7 juli: Demonteren clubhuis in Akkrum (Friesland).

10-11 augustus: Opbouw clubhuis in Monnickendam

15 augustus: Het kunstgrasveld is klaar!

31 augustus: Openingsfeest Waterlandse Hockey Club!

7 september: Start eerste seizoen WHC met 165 leden.

Seizoen 2016/2017

Het ledenaantal overschrijdt de 300 en de ALV besluit voor de uitbreiding met een 2e veld.  Dit veld moet gerealiseerd worden voor de start van het seizoen 2018-2019.